Visste du att kaffe är bra för dig? Drick på jobbet varje dag och få positiva hälsoeffekter.

Hur får du dina medarbetare att trivas på jobbet ännu bättre? Kanske med riktigt gott kaffe. Installera en kaffemaskin och få perfekta den koppen kaffe varje dag och fokusera på er kärnverksamhet – i stället för att brygga nytt i en sliten gammal kaffebryggare när någon tagit sista slurken.

Kaffe är bra för dig – gynnar hälsan

Men varför är kaffe så bra? Ja, först och främst är det gott, det går inte att förneka någonstans. Det är dock bra för oss också, ny forskning visar på just det. På Dagens Medicin går det bland annat att läsa om hur ett dagligt intag mer troligt gynnar din hälsa, snarare än att skada den. Studier visar på hur kaffe förknippas med lägre risk för allt från hjärtsjukdomar och diabetes till demens, leversjukdomar och vissa former av cancer. Tre koppar om dagen är den magiska formeln, dock inte om du är gravid eller har ökad risk för frakturer och är kvinna.

 

En del kvicknar till och myser, andra darrar och ryser. En kopp kaffe lämnar ingen oberörd. Det har gjort forskarna oroliga, men än så länge har de inte hittat något bra skäl för att sluta sörplaKarolinska Institutet

 

Så fortsätt för all del att dricka kaffe på jobbet, och se till att dina medarbetare har tid för fika. Det är bra för samarbeten, för trivsel och för stressmotverkning. En kopp kaffe låter oss få en paus från jobbtankar och hjälper oss sedan att fokusera bättre efteråt. Mer om kaffe och hälsa kan du läsa om här.