Arbetskraft efterfrågas i Skåne vilket också öppnar fler dörrar för nya jobb. Detta gynnar de arbetslösa som har större chans att hitta ett jobb i länet. Restaurangbranschen och byggsektorn är två säkra kort till en framtida anställning.

Det kommande året kommer dörren öppnas för hela 22 000 nya jobb i Skåne, vilket betyder att länet har den snabbade jobbtillväxten i landet, skriver Sydsvenskan. Detta har man kommit fram till genom att intervjua ungefär 1500 företag i länet om hur de bedömer efterfrågan på deras tjänster i framtiden. Majoriteten menar att förfrågan på tjänster och varor kommer öka vilket också kräver en ökad efterfrågan av personal.

Det är helt enkelt ett ypperligt tillfälle att börja leta platsannonser över lediga jobb i Malmö. Den stora staden skriker efter arbetskraft, vilket kommer öka under nästa år. Speciellt när det kommer till handel, e-handeln, hotell och restaurang. Man ser att svensken lägger allt mer pengar på restaurangbesök vilket är en bidragande effekt till att restaurangbranschen fortsätter att utvecklas. Samtidigt är det mycket arbetskraft som efterfrågas inom byggsektorn, där specialister inom specifika yrken är svåra att hitta. Yrken som lackare, svetsare och gjutare till exempel. Läs mer här för mer information om hur arbetssituationen ser ut i Skåne.

Reflektera över karriären på semestern

Semestertider betyder att man har tid för att andas och reflektera. Istället för att springa runt och låta vardagen passera i all hast, har man faktiskt tid att fundera över sin karriär. Istället för att stämpla ut helt och tänka bort arbetslivet kan du istället fundera över din situation, förklarar psykologen Lena Mangell i en artikel på Ny teknik.  Är du nöjd, hur vill du utvecklas eller känner du för att byta karriär? Det finns många nya arbetstillfällen i Skåne att ta del av om du skulle känna dig uttråkad på din nuvarande arbetsplats.

Det är viktigt att man trivs på sin arbetsplats och känner att man hela tiden har chans till utveckling. Självklart blir alla yrken mindre roligare efter några år jämfört med första arbetsveckan. Men om det går åt mycket energi varje dag för att du klagar på sin arbetssituation är det dags att reflektera över om det inte är dags att ta nästa steg i karriären istället.