Det är lätt att prata gott om sitt företag och sina produkter, till och med så lätt att man  ibland vill man överdriva lite för att få glänsa. Det finns dock väldigt många faktorer man bör känna till innan man börjar marknadsföra sig offentligt och det gäller att du inte tar någon genväg, i lagens namn är det endast sanningen och rätt tillvägagångssätt som gäller.   

Ett stort läkemedelsföretag är ett av många fall då man brutit mot marknadsföringslagen. Föreläsningen var riktad till kvinnliga högskolestudenter och skulle handla om preventivmedel och om hormoner. Men som man kan läsa om här valde man att lägga väldigt mycket tyngd på ett av just sina egna alternativ, en spiral som ingår i företagets sortiment. Men enligt lag får inte läkemedelsföretag göra reklam för receptbelagda läkemedel till slutkund och där ingår även preventivmedel.

Helt beroende på vilket företag man pratar om krävs olika typer av marknadsföring. Behovet av en stor eller liten satsning skiljer sig beroende på vilka mål man vill uppnå. Men huvudsaken och fokus i grunden av all reklam och marknadsföring är att hålla sig inom ramarna i marknadsföringslagen. Det viktigt att kunna bevisa att allt som görs marknadsföringsmässigt faktiskt är sant.

Personlig marknadsföring

Men man kan på ett enkelt och lite mer unikt sätt även välja att marknadsföra företaget, eller varför inte sig själv och sitt eget varumärke. Det behöver inte vara storsatsningar eller typiska webb-annonser. Man kan istället, om budgeten ser mindre ut, skapa roliga och personliga saker som passar in på företaget. Som till exempel tröjor med företagets vision tryckt på ryggen, godispapper med loggan på eller ge bort julklappar till kunderna som är unikt beställda för just dem. Produktsajten har fler bra förslag på gåvor eller reklamkläder som kan passa kunder och anställda. Allt för att man på sitt egna sätt ska kunna marknadsföra sig själv och företaget.

Enskild marknadsföring är något som alla på företaget oftast behöver öva på. Ta del av tipsen i filmen, försök att få med arbetsgruppen och öva lite extra på att faktiskt kunna gå  stolt och rakryggad.